LOGO

Salata de muraturi - reteta de ciolomada ungureasca

Reteta salata de muraturi - cioclomada ungureasca. O reteta de legume asortate la borcan, feliate foarte subtire si condimentate, puse in otet pentru iarna. Este una dintre cele mai bune retete de muraturi pentru iarna.
___
Salata de muraturi - reteta de ciolomada ungureasca

Ingrediente:

200 g varza alba

100 g castraveti

100 g ardei rosii si galbeni

100 g morcov

100 g gogonele

100 g ceapa alba si rosie

piper boabe si macinat

chimen

mustar boabe

100 ml otet de masa simplu de 9°

1 lingura rasa de sare pentru muraturi (neiodata, grunjoasa)

1 lingura zahar

cate 2 fasii de hrean pentru fiecare borcan

In plus:

200 ml apa + 200 ml otet de masa simplu, de 9°

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, spala legumele si lasa-le sa se usuce de apa.

Curata ceapa si morcovii, iar la ardei se scoate cotorul si se indeparteaza semintele.

Pe o razatoare mandolina sau cu ajutorul unui cutit bine ascutit taie toate legumele in felii foarte subtiri si pune-le intr-un bol mare.

Condimenteaza cu boabe de mustar, chimen, piper boabe si macinat si adauga sare, zahar si otet.

Amesteca bine cu o lingura.

Pentru a se omogeniza gusturile si aromele, lasa salata de muraturi (cioclomada) timp de 1-2 ore pe masa.

In acest timp legumele se vor inmuia putin si isi vor lasa zeama.

___

Dupa acest timp, aseaza salata de muraturi direct in borcane sterilizate in prealabil. Am spus aici cum se sterilizeaza borcanele si capacele. In fiecare borcan aseaza si cate doua fasii de hrean. Hreanul ajuta ca legumele sa ramana crocante. Eu am pus un borcan de 640 g si unul de 360 g.

Deasupra toarna apa si otet in proportii egale, 1:1. Mai exact, amesteca cei 200 ml apa rece impreuna cu 200 ml otet si completeaza in borcan pana sus.

Infileteaza bine capacele. Salata de muraturi nu se sterilizeaza la bain-marie ci se aseaza direct in camara sau intr-un loc racoros.

Timpul minim de murare este de 4-6 saptamani si rezista bine timp de 6-8 luni, pana primavara, chiar daca nu contine conservanti.


S-ar putea sa iti placa:

Zacusca de vinete cu ardei kapia copti (reteta traditionala)
24.01.2018
0 Comentarii

Cea mai buna zacusca de vinete cu ardei capia. Reteta de zacusca de vinete este una din cele mai indragite si raspandite, asta pentru ca exista si alte feluri, cum ar fi zacusca de ciuperci, cea de fasole verde sau uscata. Este indragita si de fiica mea care m-a ajutat in aceste zile sa fac cateva borcane pe care le-am conservat pentru iarna. Toate gospodinele ar trebui sa stie cum se face zacusca de vinete. Reteta de zacusca de casa pe care am prezentat-o mai jos este una originala, cum imi place mie sa ii spun, dietetica, fara prea mult ulei, pe care o folosesc de foarte mult timp, iar zacusca are un gust spectaculos pe toata perioada de iarna.

Dulceata de smochine intregi
15.09.2017
0 Comentarii

Dulceata de smochine intregi, proaspete, crude, bine coapte sau verzi, face parte din categoria conservelor rafinate, pe care le servim ori de cate ori avem musafiri. Reteta de dulceata de smochine o am de la bunica, care atunci cand o vizitam intotdeauna ne desfata cu aceasta dulceata pe care eu am declarat-o ca fiind cea mai buna. Cine nu doreste o dulceata cu smochine intregi, poate taia si fierbe smochinele taiate in 3-4 bucati. Daca doresti o dulceata fara zahar, poti sa inlocuiesti zaharul cu miere, fructoza, green sugar sau alt indulcitor.

Ardei felii, in ulei, pentru iarna - o reteta simpla, preparata „la rece”, cu o savoare extraordinara
06.09.2020
0 Comentarii

Ardei feliati, in ulei, pentru iarna - o reteta extrem de simpla, usor de preparat, iar gustul este minunat de gustos.

Dulceata de gogonele (patlagele) verzi, pentru iarna
09.10.2017
0 Comentarii

Dulceata de gogonele sau patlagele verzi cu ghimbir si lamaie, pentru iarna, fara conservanti, este ceva ce trebuie sa incerci neaparat. Este o reteta simpla de dulceata de gogonele la care se pot folosi atat rosii parguite cat si verzi. Poti consuma dulceata de gogonele atat simplu, cu unt, pe o felie de paine, cat si cu o bucata de friptura grasa, fiind un pic acrisoara de la sucul de lamaie.


Lasă o părere