LOGO

Dulceata de visine fara conservanti, pentru iarna

Reteta de dulceata de visine fara conservanti, pentru iarna, este o dulceata aromata, usor acrisoara, fiind ideala ca topping pentru diverse prajituri sau inghetata. Fie ca o consumi imediat ce ai preparat-o sau alegi sa conservi dulceata de visine pentru iarna, ea nu isi schimba aroma si gustul.

100 g de dulceata de visine contin aproximativ 280 calorii. Eu am ales ca la 1 kg de visine sa adaug 500 g de zahar.

___
Dulceata de visine fara conservanti, pentru iarna

Ingrediente:

3 kg de visine fara samburi

1,5 kg zahar

MOD DE PREPARARE:

Spala bine visinele, alege-le de frunze si codite si ai grija sa nu ramana printre ele vreuna stricata. Daca exista visine stricate pot duce la stricarea intregii cantitati de dulceata.

Scoate samburii cu un dispozitiv de scos samburii pentru a obtine o dulceata de visine cat mai intregi. In cazul in care optezi sa faci gem de visine ii poti scoate cu mana.

Intr-o oala cu pereti inalti, pune visinele la fiert, pentru inceput pe foc mediu, apoi redus la minim, in momentul cand incep sa lase suc si sa fiarba.

Din cand in cand aduna spuma care se formeaza cu ajutorul unei spumiere sau cu o lingura.

Cand zeama de pe ele incepe sa se evapore si incepe sa scada, se adauga zaharul.

In timp ce fructele erau la fiert am pregatit borcanele. Dupa ce le-am spalat bine, le-am pus in cuptor si le-am lasat 20-30 minute, dupa care am oprit focul si le-am lasat acolo pana cand dulceata de visine a fost gata.

Capacele se oparesc si ele in apa clocotita pentru cateva minute, apoi se pun la uscat, alaturi de borcane, in cuptorul cald.

___

Pentru ca zaharul este cel care se arde si se lipeste de oala, obligandu-ne astfel sa amestecam tot timpul.

Eu aleg sa il pun in ultima jumatate de fierbere. In plus, daca se fierb mai intai visinele fara zahar, se pot lasa singure, amestecand doar ocazional.

In timpul fierberii zaharul se caramelizeaza si astfel gustul pe care dulceata sau gemul il capata va fi amarui.

In cazul in care doresti ca dulceata sa fie cu visine cat mai intregi, nu amesteca prea des.

Zaharul se adauga dupa gust, in functie de cat de dulci sau de acre sunt fructele. De obicei eu adaug 500 g de zahar la 1 kg de fructe.

Se poate adauga zahar putin cate putin, iar apoi sa mai adaugi in cazul in care ti se pare ca dulceata este prea acra, dar trebuie sa ti cont ca zaharul este cel care conserva.

Cand este gata toarna dulceata dulceata sau gemul fierbinte in borcanele curate si uscate, cu capace care se inchid ermetic si sterilizate in prealabil.

Dupa ce se capseaza, borcanele se intorc cu capacul in jos si se lasa pentru cateva minute.

Ca inlocuitor natural pentru zahar se poate folosi eritritol cu stevia.

sursa foto: mamaalergikagotuje.pl


S-ar putea sa iti placa:

Ardei copti la borcan sau congelati pentru iarna
27.07.2018
0 Comentarii

Reteta ardei copti la borcan sau congelati pentru iarna. Este o reteta de ardei copti si conservati la borcan pentru iarna. Acesti ardei poti fi folositi la diverse salate, ciorbe, sosuri sau tocanite.

Dulceata de ceapa rosie sau alba caramelizata
19.09.2017
0 Comentarii

Dulceata de ceapa rosie sau alba caramelizata, foarte aromata si cu gust dulce-acrisor-sarat. Reteta de dulceata de ceapa este o reteta originala frantuzeasca si are numeroase beneficii. Daca te intrebi cu ce se mananca dulceata de ceapa, ei bine aceasta merge foarte bine cu orice gratar de carne (mai ales cele fade) de legume la gratar sau fierte/coapte, pentru friptura fiind nemaipomenita. Cine prefera, poate adauga si vin rosu si chiar stafide, iar cine doreste poate sa inlocuiasca zaharul alb cu zahar brun, miere, melasa sau orice alt indulcitor.

Salata de vinete la borcan, pentru iarna
27.07.2018
0 Comentarii

Am mai spus si cu alta ocazie, prefer sa congelez vinetele, dar din cauza spatiului mic in combina frigorifica pregatesc si salata de vinete la borcan, pentru iarna. Vinetele coapte in prealabil se curata, se scurg si apoi se pun in borcane. Mai mult e de munca la coptul vinetelor ca in rest mare lucru nu e de facut.

Dulceata de gogonele (patlagele) verzi, pentru iarna
09.10.2017
0 Comentarii

Dulceata de gogonele sau patlagele verzi cu ghimbir si lamaie, pentru iarna, fara conservanti, este ceva ce trebuie sa incerci neaparat. Este o reteta simpla de dulceata de gogonele la care se pot folosi atat rosii parguite cat si verzi. Poti consuma dulceata de gogonele atat simplu, cu unt, pe o felie de paine, cat si cu o bucata de friptura grasa, fiind un pic acrisoara de la sucul de lamaie.


Lasă o părere