LOGO

Omleta cu fenicul si bacon

Daca sunteti in cautarea unei retete de omleta, aceasta reteta de omleta cu fenicul, bacon si cartofi este excelenta. Feniculul taiat in felii ofera aroma, in timp ce cartofii si baconul adauga robustete, imbogateste si contrastreaza cu restul de ingrediente. Odata ce este introdusa la cuptor, aburi calzi incep sa iasa, umpland aerul cu un miros delicios de omleta. Eu o las cateva minute, pana cand se umfla si devine putin crocanta in exterior. In interior ramane usor moale, avand o textura frumoasa si fiind plina de aroma.
___
Omleta cu fenicul si bacon

Ingrediente:

9 oua

2 bulbi de fenicul taiati in felii de cca 1 cm

4 felii de bacon

5 cartofi mici

1 praz taiat marunt

3 linguri ulei de masline

3 linguri de smantana

sare dupa gust

piper negru macinat

patrunjel si frunze de fenicul tocate marunt

MOD DE PREPARARE:

Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se pun la fiert. Se lasa pana cand se inmoaie. Utilizati o furculita pentru a vedea cand acestia s-au fiert. Dupa ce se fierb, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul la 200º C.

Intr-o tigaie, care incape in aragaz, se incinge uleiul de masline si se prajeste feniculul pana cand incepe sa se inmoaie (2 - 3 minute), se adauga prazul tocat si se lasa la gatit pana cand si acesta se inmoaie, dar nu isi pierde textura, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Indepartati tigaia de la foc, bateti ouale cu 1 - 2 linguri de smantana si un praf de sare si piper, apoi turnati amestecul peste feniculul si prazul din tigaie.

Distribuiti deasupra feliile de cartofi fierti, precum si cele de bacon si o lingura de smantana.

Dati la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand ouale sunt rumenite, iar omleta este putin umflata si aurie.

Serviti cu patrunjel proaspat tocat si frunze de fenicul tocate marunt.

___

S-ar putea sa iti placa:

Mucenici moldovenesti (reteta traditionala)
08.02.2018
0 Comentarii

Reteta simpla de mucenici moldovenesti insiropati si pufosi. Cand se fac mucenicii? Cum bine stie toata lumea, in fiecare an pe data de 9 martie sarbatorim cei 40 de Mucenici. Nemaifiind foarte mult timp pana atunci, am sa va explic mai jos cum pregatesc eu una din numeroasele retete traditionale de mucenici sau macinici, cum li se mai spune popular. Retetele de mucenici se fac diferit de la o zona la alta, astazi va voi explica reteta mea de mucenici moldovenesti, care sunt aromati, cu mult sirop, fiind un adevarat deliciu.

Tochitura din maruntaie de pui
25.01.2013
0 Comentarii

Tochitura este o mancare traditionala din bucataria romaneasca, care se prepara din carne de porc, vitel, vita, pasare, organe (ficat, rinichi, inima), carnati (proaspeti sau afumati), costita (proaspata sau afumata), prajite la tigaie sau la ceaun si este servita cu garnitura din mamaliga cu oua ochiuri si branza de burduf sau telemea rasa deasupra, in asociere cu muraturi si mujdei de usturoi. Dupa obiceiurile culinare ale localnicilor din diferite regiuni ale tarii noastre, se cunosc mai multe sortimente de tochitura: Tochitura moldoveneasca are in compozitie carne de porc, carnaciori afumati, costita si slanina afumata. Se serveste cu mamaliguta ce are in compozitie cartofi fierti, oua ochiuri si branza de burduf deasupra. Tochitura olteneasca se prepara din bucati mici de pulpa de porc prajite in untura fierbinte, la care, spre final se adauga ceapa tocata marunt, se calesc impreuna dupa care se adauga bulion de rosii si se stinge cu apa. Se mai da un clocot si se potriveste gustul cu sare, piper, usturoi maruntit, ardei iute pisat si vin alb. Se serveste fierbinte cu garnitura de mamaliguta. Tochitura mocaneasca are in compozitie pe langa pulpa de porc si carnati, ficat si se serveste cu acelasi tip de garnitura. Tochitura taraneasca se prepara din pulpa de porc, carnaciori afumati, piept de pui, ficatei, ciuperci (hribi sau galbiori), ceapa, usturoi, bulion de rosii, condimente (sare, piper, ardei iute). Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde tocat deasupra si mamaliga.

Varza inabusita cu ardei
18.09.2014
0 Comentarii

Varza inabusita cu ardei grasi este o garnitura excelenta pentru un piure de cartofi, intr-o zi de de post. Astazi cand m-am intors de la servici am facut o vizita mamei mele. Ea era in bucatarie si toca legumele. Mirosul de ceapa prajita si de legume proaspat tocate plutea in aer, asa ca am aruncat o privire pe tocator sa vad ce taie. Toca varza alba pentru a gati o reteta rapida de post. Sotul meu spune ca aceasta garnitura este cea mai buna reteta cu varza. Pentru mine, acesta unul dintre felurile rapide de mancare de post pe care le putem prepara dupa ce ne intoarcem acasa, dupa o zi de munca. Puteti servi varza inabusita cu ardei grasi peste orez brun, alaturi de o portie de piure de cartofi sau pur si simplu ca atare, pe o bucata de paine din cereale integrale. Varza inabusita cu ardei, de post este un preparat delicios, un fel de mancare specific Europei de Est.

Ciocanele de pui cu smantana si branza la cuptor
17.04.2022
0 Comentarii

Reteta ciocanele de pui cu smantana si branza la cuptor. Copanele ies fragede si foarte gustoase. Bineinteles ca puteti folosi si aripi sau pulpe de pui.


Lasă o părere