# 0
Utile pentru diferite mancaruri cu orez

Modul in care se gateste orezul este atat de important pentru a obtine diferitele feluri de mancare, incat in diferite parti ale lumii se folosesc diferite ustensile pentru a-l pregati. In functie de cantitatea de lichid si de recipientul folosit, poate fi preparat un orez mai mult sau mai putin uscat sau zemos.

Hangiri
Japonezii folosesc acest vas pentru a pregati orezul pentru sushi. Este folosit in mod concret pentru amestecul orezului (deja fiert) cu otetul dulce traditional, sushizu. Suprafata sa mare permite orezului sa se raceasca inainte si sa se separe mai bine boabele. Si deoarece este din cedru, ii confera orezului o aroma subtila de lemn.

Uchiwa
Impreuna cu hangiri, acest evantai este un alt instrument traditional japonez pentru pregatirea orezului pentru sushi. Cu acesta se accelereaza procesul de racire al orezului in timp ce se amesteca cu otetul. Trebuie sa fie de hartie, dar, in lipsa, se poate folosi si un ziar.

Zhu zheng long
Acest cos de origine chineza se face din mai multe tavi de bambus care se introduc pentru a gati alimentele – cum ar fi orez, legume, carne sau peste – la aburi. Este folosit in majoritatea bucatariilor din Asia, cu exceptia celor din India.

Oala din lut
In functie de cantitatea de lichid adaugata, in aceasta oala se poate prepara orez uscat sau zemos. Este necesar sa se plaseze un difuzor intre flacara si recipient, pentru a preveni fisurarea, desi temperatura de gatire intr-o oala de lut trebuie sa fie intotdeauna medie sau mica. Este folosita si pentru a face orez la cuptor.

Tigaie de fonta
Strans legata de bucataria marinareasca, aceasta tigaie asigura transferul de caldura uniform in toate punctele si este suficient de inalta pentru a gati orezul cu usurinta, facand-o ideala pentru a prepara orezul cu zeama.

Tigaie de paella (Paellera)
Pentru ca este complet orizontala, paellera clasica favorizeaza evaporarea apei, iar orezul creste pe latime si nu pe inaltime. De aceea se foloseste pentru a pregati toate tipurile de orez numite uscate. De la acest instrument isi ia numele cunoscutul fel de mancare din Valencia

___

Oala din cupru
Este foarte potrivita pentru a face un orez zemos, deoarece permite controlul complet al temperaturii si o buna distributie a caldurii. Dezavantajul este ca trebuie sa fie intr-o stare perfecta de curatenie, deoarece reactia cuprului cu acizii da nastere la substante toxice. Cu toate acestea, oalele de cea mai buna calitate sunt acoperite la interior cu staniu, nichel sau otel pentru a evita aceasta reactie.

Set pentru risotto
Oala mare este utilizata pentru a prepara orezul, care pentru un risotto trebuie sa fie foarte cremos. Cu cel de al doilea recipient, care este de forma unei cratite mai mici, se masoara cantitatea de orez, iar cu cel in forma de ibric, se adauga treptat orezul, pe masura ce boabele absorb lichidul.

Acorda nota pentru Utile pentru diferite mancaruri cu orez

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response