# 0
Nectarinele

Nectarinele poseda o aroma bogata si un gust extraordinar, facandu-le un fruct preferat. Sunt unele dintre cele mai delicioase, aromate si zemoase fructe de vara. Extrem de utile si bogate in vitamine, ar trebui sa fie nelipsite din meniul nostru. Ele sunt inrudite cu piersicile, din acest motiv li se mai spune si „verisoara piersicii”.

Compozitie

Nectarinele nu contin colesterol si sodiu si au un continut foarte scazut de grasimi. Ele contin mult fosfor, potasiu si sunt bogate in vitamina C, A, beta-caroten, acid folic si fibre vegetale.

Aproximativ 140 g nectarine contin 1 gram de grasime, unul de proteine, 10% vitamina C, 20% vitamina A.

Utilizare culinara

Nectarinele sunt in mare parte consumate in stare proaspata, dar de asemenea pot fi utilizate pentru a pregati deserturi delicioase, salate de fructe, pentru a decora prajituri (prajitura cu nectarine) si produse de patiserie, etc.

De asemenea, sunt folosite pentru a face compoturi datorita carora ne putem bucura de gustul lor si in timpul iernii, gemuri si sucuri delicioase.

___

Beneficii

Pe langa faptul ca sunt delicioase, nectarile au numeroase beneficii pentru sanatatea organismului nostru. Una dintre cele mai bune calitati este calmarea sistemului nervos. Acest lucru se datoreaza continutului mare de potasiu.

Desi sunt foarte dulci, au un continut mic de zahar. Ele au un continut caloric scazut, ceea ce le face un produs apt pentru a satisface regimurile dietetice. 100 g de nectarine contin doar 50 de calorii.

Expertii le recomanda persoanelor care au probleme cardiovasculare. Consumul regulat de nectarine imbunatateste circulatia.

Acestea protejeaza membranele mucoase, pielea, ochii si inima. Regleaza activitatea tractului gastro-intestinal si au un efect usor laxativ. Nectarile consolideaza pe deplin sistemul imunitar.

Unii bucatarii cu experienta spun ca grasimile se digera mult mai bine in cazul in care inainte de masa consumam o nectarina. Substantele continute in aceasta va imbunatatii performanta glandelor gastrice.

Etichete:
Ads
loading...

Leave A Response