# 0
Ingrediente periculoase din muraturi

Milioane de oameni iubesc muraturile si sucul lor pentru beneficiile si remediile pentru sanatate pe care le au. Cu toate acestea trebuie sa evitati muraturile cumparate din comert deoarece contin o serie de arome si ingrediente care pot duce la boli.

Sarea de masa rafinata: Sarea de masa este folosita ca un conservant. Spre deosebire de sarea de Himalaya sau sarea de mare, care sunt doua tipuri de sare naturala si contin numeroase minerale benefice, sarea rafinata este obtinuta la peste 650° C si astfel se pierd multe din proprietati. Sarea procesata nu este clorura de sodiu pura in totalitate, ci 97,5%. Restul de 2,5% din sarea rafinata este formata din agenti antiaglomeranti si agenti de flux. De multe ori, astfel de agenti includ substante chimice periculoase, cum ar fi ferocianura si aluminosilicat.

Clorura de calciu:: Desi FDA considera clorura de calciu (CaCl2) ca fiind sigura, in Marea Britanie este listata ca un iritant periculos care „provoaca” iritarea pielii, a ochilor si a organelor respiratorii, iar de multe ori apare cu avertismentul: „nociv in caz de inhalare sau inghitire.”

Benzoat de sodiu:: Este un conservant care s-a constatat ca poate duce la cancer.

Polisorbat 80: Polisorbat 80 este utilizat ca emulsificator in produsele alimentare si este, de asemenea, un ingredient comun in vaccinuri. Polisorbat 80 poate fi cancerigen precum si mutagen. Atunci cand s-a injectat la sobolani, polisorbat 80 a provocat o crestere anormala a organelor de reproducere. Polisorbat 80 ar putea fi, de asemenea, daunator pentru persoanele cu boala Crohn.

Aroma naturala: Sub acest termen de „aroma naturala” pe care il gasim pe diferite produse si inclusiv pe unele borcane cu muraturi din comert se ascund ingrediente nesanatoase si exista peste 1000 de ingrediente care se incadreaza aici conform FDA.

Tot printre ingredientele din muraturile cumparate din comert se foloseste un colorant galben. Tartrazina din colorant cauzeaza de cele mai multe ori reactii alergice. De asemenea, este cunoscut ca poate provoca dureri de cap, pierderea vederii in timp si multe alte efecte secundare. In plus, combinatia de colorant si benzoat de sodiu este strans legata de hiperactivitate.

___

Vestea buna este ca, atunci cand puneti la murat acasa, puteti evita ingrediente cum ar fi cele de mai sus si astfel va puteti bucura de muraturi sanatoase si gustoase si totodata sa folositi zeama lor pentru numeroasele beneficii.

Acorda nota pentru Ingrediente periculoase din muraturi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response