# 0
Cum se aleg pepenii verzi sau rosii bine copti

Pepenele verde sau rosu (cum i se mai spune) este un fruct dulce, racoros si hidratant cu un continut bogat de vitamine si minerele care sunt deosebit de benefice pentru organism.

Cum aleg un pepene verde sau rosu bine copt? Aceasta este intrebarea pe care multe persoane si-o pun atunci cand merg la piata si doresc sa afle daca pepenele pe care l-au ales este copt sau nu.

Cum ne aflam in plin sezon al pepenilor trebuie sa stim sa ii si alegem pe cei mai copti pentru a nu da banii pe un pepene care mai apoi sa il aruncam.

Sfaturile de mai jos te vor invata cum sa alegi ce mai copt pepene si sa nu dai gres niciodata daca vei tine cont de acestre trucuri.

Cum sa aleg un pepepe verde bine copt

Iata de ce creiterii trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa alegi un pepene rosu bine copt.

1. Priveste toti pepenii din gramada si alege unul din ei care este de marime mijlocie. Ridica-l. Pepenele ar trebui sa fie greu pentru dimensiunea sa, deoarece aceast indica faptul ca este plin de apa si, prin urmare, frumos si bine copt. Incearca compararea greutatii pepenelui cu un altul de marime egala. Cel mai greu pepene va fi cel mai copt. Acest sfat este valabil pentru cele mai multe fructe si legume.

2. Arunca o privire pe partea galbena unde pepenele a stat pe pamant. Aceasta parte ar trebui sa fie de un galben inchis. Daca in loc de galben are o culoare albicioasa sau pata galbena lipseste inseamna ca pepenele verde a fost ales prea devreme si nu va fi copt.

___

3. Coaja pepenelui verde trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acesta este un alt semn ca pepenele a ajuns la maturitate si a beneficiat atat de soare cat si apa.

4. Ciocaniti in coaja pepenelui. In cazul in care suna a gol poate fi putin trecut. Atunci cand un pepene este bine copt sunetul trebuie sa fie elastic.

5. Verificat codita. Daca este uscata sau cazuta inseamna ca pepenele a fost cules de mai multe zile sau chiar saptamani. Asadar codita trebuie sa fie cat mai verde. Acesta este si unul din indiciile care spun ca pepenele nu este palit.

6. Verificati in partea opusa coditei. Daca acel nasturel este mai mare decat dimensiunea unei monede de un ban inseamna ca pepenele nu este copt. Cu cat este mai mic nasturelul cu atat pepenele inseamna ca a ajuns la maturitate si este bine copt.

7. Il strangi cu mainile: daca paraie este copt, daca este palit nu paraie.

Acorda nota pentru Cum se aleg pepenii verzi sau rosii bine copti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 3,57 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response