# 0
Carnea de rechin nu este recomandata pentru femeile gravide si copii

Carnea de rechin este comestibila, fiind consumata de multe persoane care locuiesc in apropierea marilor si oceanelor – in tari din Asia, Africa, America Latina si Australia.

Exista peste 300 de specii de rechini, care difera in dimensiune, stil de viata, nutritie si comportament, dar numai unele dintre ele sunt importante pentru industria alimentara.

Carnea tuturor speciilor de rechin este comestibila, cu rare exceptii.

Cei mai mult rechini sunt consumati in Japonia, unde anual se capteaza milioane de tone. Carnea de rechin este vanduta proaspata, conservata, afumata sau sarata.

Este considerata o delicatesa, supa de aripioare de rechin, dar exista si alte retete culinare cu carne de rechin. In Italia, carnea de rechin este folosita pentru prepararea salatelor, in timp ce in Anglia este servita cu cartofi prajiti. Ficatul de rechin este bogat in vitamina A.

Aceasta este bogata si in proteine, care in compozitia lor sunt asemanatoare cu cele din carnea de vita. Contine si alte proprietati cum ar fi: saruri de calciu, fosfor, cupru, iod si vitamina C.

Carnea de rechin nu este recomandata pentru femeile gravide si copii pana la 16 ani din cauza continutului ridicat de mercur care poate afecta negativ functionarea sistemului nervos.

___

Este foarte gustoasa, dar in forma sa bruta are un miros neplacut si gust acru. Mirosul sau distinctiv dispare complet dupa ce este spalata cu apa acidulata.

Una dintre regulile de pregatire a carnii de rechin este aceea de a se prepara cat mai repede sau congelata imediat.

Extractul de cartilaj de rechin a fost multi ani studiat ca tratament pentru cancer, osteoartrita, psoriazis, dureri articulare, degenerescenta maculara.

Produsele culinare cele mai delicioase sunt derivate din carne proaspata.

Acorda nota pentru Carnea de rechin nu este recomandata pentru femeile gravide si copii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response